| Autor | Wiadomosc |
|---|---|
|
olciaxd
Offline Sztuczki: 3 Posty: 43 |
05-07-09 19:35
mam problem mój 5 miesieczny psiak gdy tylko chce sie z nim bawić zaczyna mnie gryźć po rękach nie wiem co mam z tym zrobić prosze o poomoc z góry dzięki
|
|
Reklama
Offline Sztuczki: 0 Posty: 0 |
|
|
Alicantino
Offline Sztuczki: 1 Posty: 59 |
11-08-09 12:50
heheh chyba kazdy milosnik czworonoga to przerabial!!!to jest pies on cie nie zlapie rekami tylko zebami tak poznaje swiat.pozatym probuje swojego zgryzu na ile sobie moze pozwolic jesli cie to nie boli to nie zwracaj uwagi na to a jesli przegina ostra komenda FE NIEWOLNO!!!jesli dalej gryzie konczysz zabawe z psem po chwili go wolasz i zaczynasz od nowa tak zeby zajazyl bedzie zabawa jak bede grzczny.panietaj zawsze ty zaczynasz zabawe a nie pies jesli pies przychodzi do ciebie i kladzie ci pysk na kolanie pobaw sie zemna olewasz go po 5 minutach wolasz i bawisz sie z nim.pies ma sie bawic kiedy ty chcesz a nie on.Pozdraiwam
|
|
easyrider
Offline Sztuczki: 0 Posty: 1 |
13-08-09 18:24
ja mam podobny problem. Będę próbował.----------------------------- http://www.sylwesteroferty.pl |
|
Ada
Offline Administratorzy Sztuczki: 19 Posty: 302 |
13-08-09 20:10
Zgadzam się z Alicantino odnośnie takiego postępowania z psem, ale jakże trudno jest zachować w tym konsekwencję np. gdy psiak idzie z zabawką w pysku i robi maślane oczka.
|
|
Alicantino
14-08-09 09:22
Ada z tego co wiem to pies nie powinien miec dostepu do zabawek!!weci ty masz wladze nad nim i bawisz sie kiedy ty chcesz!!Pies widzi aha idzie pancio i jak bede grzeczny to moze wyciagnie zabawke i sie zemna pobawi:D zabawa nie powinna byc dluzsza niz 5 minut i to zawsze ty konczysz zabawe.Polecam wszystkim ksiazke zapomniany jezyk psa!
|
|
aleksandra2811
Offline Sztuczki: 24 Posty: 573 |
18-08-09 14:01
Ja miałam podobny problem z kropką kiedy była szczeniakiem. Kiedy zaczynała gryźć, przewracałam ją delikatnie na plecy i przytrzymywałam z 10s. W ten sposób psiak cuje się bez silny i uległy. PO jakiś dwóch tygodniach przestała gryźć mnie za ręce.
|
|
Alicantino
20-08-09 00:55
Ja miałam podobny problem z kropką kiedy była szczeniakiem. Kiedy zaczynała gryźć, przewracałam ją delikatnie na plecy i przytrzymywałam z 10s. W ten sposób psiak cuje się bez silny i uległy. PO jakiś dwóch tygodniach przestała gryźć mnie za ręce.to ciekawe co piszesz ale z wielkim psem juz by ci to nie wyszlo :D |
|
Ada
Offline Administratorzy Sztuczki: 19 Posty: 302 |
20-08-09 08:24
Z dużym psem też tak się da - u nas to wychodzi. Tyle, że robi to mąż, a nie ja ;-).Co do zabawek i zasad zabawy - również się zgadzam, ale nasz psiak ma 1 dyżurna zabawkę, która jest po prostu jego! Dużo siedzi sam w domu i nie wyobrażam sobie, żeby go zostawiać bez niczego. |
|
Justyna
Offline Przyjaciele Sztuczki: 27 Posty: 377 |
20-08-09 13:06
A ja uważam, że metoda dominowania psa nie jest wcale dobra!!!!! Psa trzeba nauczyć, ze nie wolno, dac mu w zamian cos innego do roboty(np zabawke) kiedy zostawi nasz rece czy meble a zajmie sie zabawka- pochwalić i nagrodzic.Generalnie psy wychowywane na teori dominacji- a przewracanie psa na bok właśnie tym jest, nigdy nie odnoszą sukcesów wychowawczych takich jak psy szkolone TYLKO I WYŁĄCZNIE pozytywnie. Pies ma robic coś bo chce, i bo wie ze mu sie to opłaca. Szkolenia psa i praca z psem ma byc oparte na współpracy a nie przymusie. Pamiętajcie że szczeniak gryzoie wszystko bo ma to w naturze(zeby swedza) Moje dziecko tez teraz wszystko i wszystkich gryzie(tez zabki ida) i co mam go obracac na bok???? |
|
Justyna
20-08-09 13:07
aha jeszcze jedno 70% psów które zostały zdominowane po jakims czasie(rok dwa piec) stają znowu o walke o dominacje- często kończy sie to nie ciekawie(oddanie psa bo agresywny- a przez co??? Tyljko i wyłącznire przez nauke ludzka).Więc psa nagradzamy za dobre rzeczy, jesli robi cos złego- odwracamy jego uwage- ale tak zeby sam to zostawił(np gryzienie buta) |
|
Alicantino
20-08-09 13:16
zgadzam sie z pania justynai tak jak powiedzialem moj pies wazy 50 kg odwroce go bez problemu na plecy i przydusze ale po co????nadejdzie czas ze bedzie wazyl 60 i juz tego nie zrobi co gorsza on moze wygrac i co wtego oddac psa???ktory wyczuje ze jest silniejszy odemnie???lepiej sposobem i psychika go |
|
aleksandra2811
Offline Sztuczki: 24 Posty: 573 |
20-08-09 13:48
Być morze tak, ale u mnie w domu zawsze były psy małe. Dlatego nie za bardzo umiem postępować z dużym psem. Kropka w tej chwili warzy ok. 10 kg. Dlatego takie postępowanie z nią jest łatwe. Nigdy nie chciała mnie zdominować. Nigdy nie była bita i nie jest strachliwa, jak na swoją wielkość jest bardzo odważna. Dodatkowo chce powiedzieć że jestem niedoświadczoną treserką i być morze popełniłam kilka błędów w wychowywaniu kropki, ale nie dały one tragicznych skutków.
|
|
Justyna
20-08-09 17:38
Z duzym psem postepuje sie tak samo jak z małym!!!!! Bo coprawda mały pies np nie zagryzie, ale krzywde dziecku może zrobić, zresztą jak się postara to i osobie dorosłej.Także tak jak pisałam sukcesy wychowawcze najlepsze są przy pozytywach. A takie postepowanie jak opisujesz może prowadzic do problemów(oczywiście nie musi). Pozatym najważniejsza jest więź i zaufanie. A jak chcesz ja zbudowac skoro dopuszczasz do sytułacji w której powodujesz stres i starch u psa???? |
|
Azja
Offline Sztuczki: 0 Posty: 4 |
31-08-09 17:42
Jeśli nie nauczysz psa do roku to później może być problem z przystosowaniem go do tego wszystkiego i oduczeniem czy to gryzienia czy też drapania mebli
|
|
|