Łapki
Logo Psie Sztuczki
Strona Główna Warto Wiedzieć Sztuczki Sporty Psy Zdjęcia Rasy Forum Linki Profil
Autor Wiadomosc
Alicantino

Sztuczki: 1
25-08-09 00:13
jak sami wiecie pies potrzebuje nagrod:D
napisze po czym negro sam sie uczy i zrovi ta to wszystko:D
Składniki:
1/2 kg wątróbki drobiowej
2 szklanki mąki
1/3 szklanki oleju
3 całe jajka
ząbek czosnku
bułka tarta
Wątróbkę miksujemy. Następnie dodajemy jajka, zgnieciony czosnek oraz olej i bardzo dokładnie mieszamy. Dodajemy tyle mąki, żeby otrzymać ładne ciasto, niezbyt lejące się. Całość układamy na blaszce wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. Ciasto po wierzchu również należy posypać delikatnie bułką tartą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30-40 min. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, wyciągamy ciasto z pieca. Kroimy na kawałki i pozostawiamy do wystygnięcia. Po pokrojeniu należy ciastka dokładnie wysuszyć, aby były twarde (można to zrobić na przykład w piekarniku, ustawiając funkcję termoobiegu). Ciasteczka przechowujemy w otwartym pojemniku w miejscu niedostępnym dla psa! Można także przechowywać je w lodówce.
Reklama

Sztuczki: 0
wikusia

25-08-09 10:20
to pisało w jakiejś książce.
wikusia

25-08-09 10:26
Ja dam inny przepis

Do ich przygotowania potrzeba:
375g wątroby jagnięcej
1,5 litra zimnej wody

1.Podgrzej piekarnik do temp. 140 st. C. Natłuść nieprzylepną formę do pieczenia.
2.Włóż wątrobę do garnka i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 30 minut.
3. Zlej wodę do plastikowego dzbanka i po schłodzeniu wstaw do lodówki, aby dolewać do karmy.

Ostudź wątrobę i pokrój ją na 1-centymetrowe kawałki. Umieść kawałki w formie do pieczenia i zapiekaj w dolnej części piekarnika przez godzinę.
Ostudź je i podawaj. W lodówce można je przechowywac przez kilka dni.

Przepis z "Wszystko o psach" Caroline Davis
Sheltie

29-08-09 12:41
a nie lepiej kupić? po co się męczyć xd
ale mój przepis to

1 kiełbasa
1 mikrofalówka

kiełbaskę pokroić i podgrzać. cała filozofia xd
Justyna
Offline Przyjaciele

Sztuczki: 27
29-08-09 17:53
a po co podgrzewać psu kiełbase??? Zreszta kiełbasa dla psów jest bardzo niezdrowa!!!! Lepsze są parówki. A co do pieczenia ciasteczek wątrubkowych- wychodzi taniej
Alicantino

Sztuczki: 1
06-09-09 12:19
Wychodzi taniej i lepsze wiesz co pies zjada pozatym ja bylem w szoku jak Negro sam sie uczyl zrobil wszystko by dostac ta nagrode.Sheltie NIE DLA PSA KIELBASA!!!!!!!w kielbasie jest duzo przypraw a pies niektorych nie morze tak jak czekolada ma trucizne dla psa
aleksandra2811

Sztuczki: 24
08-09-09 15:10
Ja zrobiłam kropce i reksowi ciastka z wątroby jagnięcej, bardzo im smakowały. :)
jikan

Sztuczki: 5
17-09-09 18:30
tak, ciasteczka wątróbkowe są niezłe i wychodzą tanio: )
Suszone płuca są też rewelacyjne! Jechaliśmy kiedyś z hurtowni i zgarnęliśmy kogoś po drodze na plac szkoleniowy. Laska chyba myślała, że wieziemy zwłoki w bagażniku :)
ale to prawda, że kłaki maja lepszy słuch i węch na szkoleniu jak jest ciastko watróbkowe lub płucka.
jikan

Sztuczki: 5
17-09-09 18:32
PS. Znam psa, który ma chopla na punkcie Frolick'ów. Pracuje jedynie na to :/
aleksandra2811

10-10-09 17:00

A ja dam inny przepis:

ugotować mięso z kurczaka lub indyka z marchewką
po ugotowaniu rozdrobnić blenderem
dodać nieco oliwy
ulepić kuleczki, spłaszczyć, piec w ok. 200 o przez 8 min.

aleksandra2811

10-10-09 17:02

A tu jeszcze inny

Składniki: 60 dkg. pasztetowej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 3 łyżki suszonego majeranku.
Sposób przygotowania: Całość dokładnie mieszamy (tak długo aż uzyskamy konsystencje ciasta) i pieczemy na blaszce ok. 20 min w 200 stopniach.

aleksandra2811

10-10-09 17:12

A tu jeszcze inne:

Składniki: 1 i 1/4 szklanki utartego żółtego sera, 2 szklanki mąki razowej, 2 ząbki drobno pokrojonego czosnku, 1/2 szklanki oleju roślinnego, 5 łyżek stołowych wody.
Sposób przygotowania: Ser, mąkę, olej i czosnek mieszamy (można użyc miksera), stoponiowo dodając wodę. Ciasto rozwałkowujemy do grubości ok. 1 cm i używając foremki wycinamy kształt np. kości. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez 10-15 minut, aż ciasteczka sie przyrumienią. Przechowujemy w szczelnym pojemniku (lub lodówce).

Składniki:
pół kilo wątróbki (nie musi być drobiowa)
pół kilo piersi z kurczaka lub indyka
3 całe jajka
mąka (na oko)
ząbek czosnku
0,5 szklanki oleju
Przygotowanie:
Wątróbkę i pierś dokładnie myjemy i mielimy maszynką. Ząbek czosnku także mielimy razem z wątróbką.
Po zmieleniu wbijamy jajka oraz wlewamy olej, dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę do uzyskania spójnej konsystencji. Tak by całośc była jescze płynna
Wlewamy tak przygotowane ciasto do wysokiej formy i wkładamy do nagrzanego piekranika na około 20 - 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200oC
Po wyjęciu upieczonego ciasta odczekujemy by wystygło, i nastepnie kroimy na kawałki Tak przygotowane przysmaki przechowujemy w zamrażalniku, porcje na najbliższe dni w lodówce.

Ania

Sztuczki: 4
01-02-10 18:57

Mój pies je czekolade i nic mu nie jest!!! Ale nie je dużo, czasami jak ja jem to daję mu kawałeczek:)

Justyna
Offline Przyjaciele

Sztuczki: 27
02-02-10 12:07

czekolada szkodzi psom, nawet w najmniejszej ilości. I takie ,,szkody" nie wyjdą z dnia na dzien. Z reguły wychodza na starość. pozatym psom bardzo psują sie zeby od czekolady

Ania

Sztuczki: 4
07-02-10 20:00

UPS!!

© 2009 www.psiesztuczki.pl | O nas i kontakt | BenefitPartner.net