Łapki
Logo Psie Sztuczki
Strona Główna Warto Wiedzieć Sztuczki Sporty Psy Zdjęcia Rasy Forum Linki Profil
Autor Wiadomosc
aleksandra2811

Sztuczki: 24
16-09-09 07:15
Może ktoś wie jak nauczyć psa:
Szczerzenie zębów na komendę
Kłapanie zębami
Warczenia na komendę
"Czyste łapki?" (w pozycji "proszącej", poduszki łap do góry)
"Zagaś ogień" (machanie obiema łapami w górze, pozycja siedząca)
"Jaki jestem duży" (stanie na tylnych nogach, przednie łapy wyciągnięte do góry)
Machanie ogonem
Wycieranie nosa łapą
Pies udaje, że kuleje
Reklama

Sztuczki: 0
Ada
Offline Administratorzy

Sztuczki: 19
16-09-09 20:11
Może to nie jest szczerzenie zębów, ale wydaje mi się, że Uśmiech będzie w grupie tych sztuczek, które mogą Cię zainteresować.
Pozdrawiam i :-)
aleksandra2811

17-09-09 05:32
dzięki, to coś w tym stylu mnie interesuje, ale potrzebuje nauczyć kropkę co najmniej dwóch z tych sztuczek w ciągu miesiąca
jikan

Sztuczki: 5
17-09-09 08:54
Hej Olu, machanie obiema łapkami w górze - umiecie susła, to baza wyjściowa do machającego susła :/ (nazewnictwo chyba indywidualne)
Psina w suśle ma z tobą najpierw przybijać piątki (i to już od ciebie zależy, czy na przemian, czy obiema łapkami na raz, potem zwiększasz odległość między wami. I masz gaszenie ognia.

Warczenia na komendę uczyłam Onki, bo to też wzmacnianie zachowania.
Moje Goldeny czasem warczą, ale gdybym chciała im to wyłapać miałabym warczące i wzmocnione psy do dogo (kiepsko)
Dlatego jeśli uważasz, że nie ma z tym problemu z Kropką (z nagradzaniem warczenia) tak naprawdę najlepiej to wyłapać. Klikaj za każdym razem jak warczy. To śliska sprawa i jeśli nie dodasz szybko komendy Kropka może zacząć oferować Ci to zachowanie częściej:)

Nie wiem po co ci to piszę tak właściwie, z tego co mi tu zaprezentowałaś wiesz wszystko lepiej od szkoleniowca ;)
Życzę powodzenia.
W razie pytań pisz.
aleksandra2811

17-09-09 16:07
Dzięki
aleksandra2811

17-09-09 16:48
Chcę coś wyjaśnić. Bardzo mi miło jikan że masz o mnie tak dobre zdanie. Ale ja szkoleniem psów zajmuje się od dwóch lat i to tylko w wolnym czasie. Sama mam zaledwie 15 lat. Większość sztuczek które wpisałam to zmienione wersje sztuczek które znalazłam w internecie (zmieniona na taki sposób w jaki uczyłam bądź uczę kropkę i Reksa).

© 2009 www.psiesztuczki.pl | O nas i kontakt | BenefitPartner.net