| Autor | Wiadomosc |
|---|---|
|
aleksandra2811
Offline Sztuczki: 24 Posty: 584 |
16-09-09 07:15
Może ktoś wie jak nauczyć psa:Szczerzenie zębów na komendę Kłapanie zębami Warczenia na komendę "Czyste łapki?" (w pozycji "proszącej", poduszki łap do góry) "Zagaś ogień" (machanie obiema łapami w górze, pozycja siedząca) "Jaki jestem duży" (stanie na tylnych nogach, przednie łapy wyciągnięte do góry) Machanie ogonem Wycieranie nosa łapą Pies udaje, że kuleje |
|
Reklama
Offline Sztuczki: 0 Posty: 0 |
|
|
Ada
Offline Administratorzy Sztuczki: 19 Posty: 353 |
16-09-09 20:11
Może to nie jest szczerzenie zębów, ale wydaje mi się, że Uśmiech będzie w grupie tych sztuczek, które mogą Cię zainteresować. Pozdrawiam i :-) |
|
aleksandra2811
17-09-09 05:32
dzięki, to coś w tym stylu mnie interesuje, ale potrzebuje nauczyć kropkę co najmniej dwóch z tych sztuczek w ciągu miesiąca
|
|
jikan
Offline Sztuczki: 5 Posty: 55 |
17-09-09 08:54
Hej Olu, machanie obiema łapkami w górze - umiecie susła, to baza wyjściowa do machającego susła :/ (nazewnictwo chyba indywidualne)Psina w suśle ma z tobą najpierw przybijać piątki (i to już od ciebie zależy, czy na przemian, czy obiema łapkami na raz, potem zwiększasz odległość między wami. I masz gaszenie ognia. Warczenia na komendę uczyłam Onki, bo to też wzmacnianie zachowania. Moje Goldeny czasem warczą, ale gdybym chciała im to wyłapać miałabym warczące i wzmocnione psy do dogo (kiepsko) Dlatego jeśli uważasz, że nie ma z tym problemu z Kropką (z nagradzaniem warczenia) tak naprawdę najlepiej to wyłapać. Klikaj za każdym razem jak warczy. To śliska sprawa i jeśli nie dodasz szybko komendy Kropka może zacząć oferować Ci to zachowanie częściej:) Nie wiem po co ci to piszę tak właściwie, z tego co mi tu zaprezentowałaś wiesz wszystko lepiej od szkoleniowca ;) Życzę powodzenia. W razie pytań pisz. |
|
aleksandra2811
17-09-09 16:07
Dzięki
|
|
aleksandra2811
17-09-09 16:48
Chcę coś wyjaśnić. Bardzo mi miło jikan że masz o mnie tak dobre zdanie. Ale ja szkoleniem psów zajmuje się od dwóch lat i to tylko w wolnym czasie. Sama mam zaledwie 15 lat. Większość sztuczek które wpisałam to zmienione wersje sztuczek które znalazłam w internecie (zmieniona na taki sposób w jaki uczyłam bądź uczę kropkę i Reksa).
|
|
|