| Autor | Wiadomosc |
|---|---|
|
jikan
Offline Sztuczki: 5 Posty: 55 |
16-09-09 18:13
Właściwie to bardziej element posłuszeństwa, ale za to efektowny!Polecam zacząć od standardowych smaków, mało dla psa atrakcyjnych (hehe, ... Wiecej |
|
Reklama
Offline Sztuczki: 0 Posty: 0 |
|
|
aleksandra2811
Offline Sztuczki: 24 Posty: 584 |
16-09-09 18:56
Nie powiedziała bym że to trudna sztuczka, moja kropka opanowała ją w mik
|
|
jikan
Offline Sztuczki: 5 Posty: 55 |
16-09-09 19:13
moje też bez kłopotu, ale znam psy, które miały ogromny problem. Wiesz, jak jest jeśli pracujesz z różnymi psami. Za każdym razem inaczej |
|
Cysia
Offline Sztuczki: 0 Posty: 1 |
06-10-09 23:48
Mnie interesuje jak mam się zachowywać jak pies nie stosuje sie do zaleceń, czyli w tym przypadku gdy mam na dłoni smakołyk, komende zostaw olewa i probuje go zjeść to mam zamykać dłoń? i otwierać i jak znow bedzie chcial jesc to zamykać i tak w kółko?:D
|
|
Justyna
Offline Przyjaciele Sztuczki: 27 Posty: 378 |
07-10-09 10:04
Możesz zabierać dłoń.Ja uczyłam psa komendy ,,zostaw" zaczynajac od zabawki. Pies przynosi zabawke, mówimy zostaw pokazujemy smaka lub inną zabawke, jak wypuści chwalimy i nagaradzamy. Potem wycofujemy pokazywanie psu ,,łapówki". Tutaj fajnie opisana komenda nie rusz: http://members.westnet.com.au/b-m/rozdzial_04/rozdz04c01.htm Ja nauke tej komendy zaczynałam od nauki skupienie psa na sobioe. Jesli pies bardzo dobrze zna tą komende, nie powinien reagować na nic innego. |
|
Ania
Offline Sztuczki: 4 Posty: 92 |
24-01-10 19:47
Zgadzam się z Aleksandrą2811 - mój Bono nauczył się tego bardzo szybko ;) |
|
monia
Offline Sztuczki: 1 Posty: 30 |
29-01-10 16:30
niektóre psy bardzo trudno nauczyć tej sztuczki (tak jak mojego) gdy tylko wyczuje smakołyk albo zobaczy że coś trzymam w ręce odrazu chce zobaczyć co to a póżniej ,traci głowę, i nawet nie zauwarza mojej obecności poprostu warjuje i potrafi nawet mnie ugryżć jeżeli mu zabronię tego brać (naszczęście zdarzyło mi sie to tylko raz) |
|
wiki900
Offline Sztuczki: 0 Posty: 16 |
11-04-11 18:18
Ja też miałam kłopoty, ale sie nauczyła. Trzeba poczekać aż pies troche "ochłonie" i dopiero wtedy próbować cokolwiek zrobić. Co prawda ta sztuczka wymaga dużo cierpliwości (ja uczyłam moją przez ok miesiąc może 2 i też skakała za smakołykami jak opentana na przykładzie moni komętarza), ale ja radziłabym najpierw nauczyć psa zostań. W prawdzie mówiąc ja uczyłam majki tych dwóch sztuczek razem używając tylko zostań, żeby psu sie nie pomyliło. Potem możnaby to rozdzielić i doszlifować. Jak kto woli. |
|
czrombs2009
Offline Sztuczki: 3 Posty: 41 |
06-08-11 06:28
Taka trudna nie jest ale może u niej było tak że się dłużej uczył. |
|
|