| Autor | Wiadomosc |
|---|---|
|
Justyna
Offline Przyjaciele Sztuczki: 27 Posty: 378 |
04-01-10 20:43
Komentarze do I hop.
|
|
Reklama
Offline Sztuczki: 0 Posty: 0 |
|
|
aleksandra2811
Offline Sztuczki: 24 Posty: 584 |
04-01-10 20:43
Co za skok |
|
martusia
Offline Sztuczki: 0 Posty: 8 |
12-01-10 17:11
Swietny skokk :P Mam pytanie mam szczeniaka chow chow i nie skupia na mnie swojej uwagi gdy z nia cwiczee ;/ Mam ja jakies 2 miesiace i do tej pory ledwie opanowalysmy siad ;// co mam robic ?? |
|
Justyna
Offline Przyjaciele Sztuczki: 27 Posty: 378 |
15-01-10 14:46
Chow-chow nalezy do grupy szpiców i psów pierwotnych. Psy pierwotne maja silne instynkty, sa samodzielne, niezalezne. Owszem mozna je szkolic, ale wymaga to sporej wiedzy, czasu i konsekwencji. Nauczyć psa z grupy owczarka skupienia czy przywołania-to pikuś-nauczyć tego samego psa z grupy pierwotnej to nielada wyzwanie, i nie z kazdym psem to sie uda, a przedewszystkim-nie kazdy sobie poradzi. Dlatego polecam psie przedszkole, a potem szkolenie.
Co do skupienia i kontaktu. proponuje zacząć od ,,spalenia michy" tzn nie ma jedzenia do miski-jedzenie jest za prace. Odsypujesz rano poircje jedzenia dzienną i przez cały dzien-w domu na spacerach dajesz psu jedzenia za prace. Pies robi to co mu sie opłaca-musisz nauczyć go, że opłaca sie to co od niego oczekujesz. ucz przez naprowadzanie. Pamiętaj jak jeden dzien, czy dwa dni nie zje-nic mu nie będzie. Za to trzeciego-będzie lepiej pracował. naucz go kontaktu-sztuczka opisana. I nagradzaj tyl;ko za prawidłowo wykonane ćwiczenie. Przeprowadzaj raczej krutkie-15-20 min sesje, potem przerwa, zabawa z psem i za jakiś czas znowu |
|
martusia
Offline Sztuczki: 0 Posty: 8 |
15-01-10 16:14
dzieki za pomoc ;p |
|
Bella09
Offline Sztuczki: 7 Posty: 141 |
30-01-10 17:24
Jaki on jest cudowny!!! |
|
|