Łapki
Logo Psie Sztuczki
Strona Główna Warto Wiedzieć Sztuczki Sporty Psy Zdjęcia Rasy Forum Linki Profil
Autor Wiadomosc
psiara7

Sztuczki: 0
20-04-10 14:05

Czy ktoś oglądał pierwsze odcinki serii „Zaklinacz psów” w piątek? Jeśli tak, to czekam na opinie. Co Wam się podoba, a co nie? Co myślicie o samym trenerze i przypadkach, którymi się zajmuje? Dla zainteresowanych programem, zapraszam do odwiedzenia strony http://natgeotv.com/pl/zaklinacz-psow/info, gdzie można nie tylko przeczytać mnóstwo informacji o serii, ale także zobaczyć ekskluzywne wideo, oraz galerie zdjęć. 

Reklama

Ania

Sztuczki: 4
21-04-10 19:18

A na jakim to kanale??

psiara7

22-04-10 15:26

Na kanale National Geographic Channel:)

Justyna
Offline Przyjaciele

Sztuczki: 27
23-04-10 11:35

Zenada, głupota, i poprostu facet kompletnie nie zna sie na psach. kolejny zwolennik teorii dominacj, zastraszania utp

psiara7

26-04-10 16:28

Piszę ten post już na kolejnym forum, ponieważ chciałabym zwrócić Waszą uwagę na pewną kwestię. Osobiście uważam, że w dyskusjach o Cesarze Millanie i jego programie zapomina się o tym, że jest on postacią świata rozrywki, tak samo jak program, który tworzy. Nie jest to "lekarz", działający wedle ściśle określonego i powszechnie zaakceptowanego wzoru, ale raczej właśnie "zaklinacz", czyli osoba, wychodząca często w swoich działaniach poza narzucony kanon. W swoim programie pokazuje on kulisy swojej codziennej działalności, które jednym mogą się podobać, a innym nie. Millan od początku emisji swojego programu walczy z falą krytyki, głównie ze strony innych trenerów...Zastanawiam się zatem, skoro jego metody są tak okrutne i szkodliwe dla zwierząt, czemu w takim razie jego program zyskał międzynarodową popularność i dwukrotnie został nominowany do nagrody Emmy? Przy tym pytaniu pragnę zaznaczyć, że jestem świadoma sytuacji, zgodnie z którą żyjemy w czasie ekspansji medialnych symulakrów, ale nie na tyle, żeby sadyzm i agresja wobec zwierząt były publicznie i oficjalnie nagradzane. Tego nikt mi nie wmówi… Zainteresowanych przeglądem informacji o programie „Zaklinacz psów” zapraszam na stronę NGC: http://natgeotv.com/pl/zaklinacz-psow/info

Ada
Offline Administratorzy

Sztuczki: 19
24-05-10 20:42

Nie oglądałam programu więc wiele nie wniosę do dyskusji. Pamiętajmy jednak o tym, że media często promują showmen'ów na marfines sprowadzając wartość merytoryczną. Do każdego tego typu programu trzeba podchodzić ze sporą dawką dystansu i zdrowego rozsądku.

aleksandra2811

Sztuczki: 24
26-05-10 15:24

Ja oglądam ten progaram, lubie go oglądać, ale niekture jego mi się nie podoają, według mnie lepszą metodą jest nagradzanie porządanych zachowani jak tlko zaznaczanie złych. Owszam pokazuje dobry sposub na zaznaczanie złych metod, ale ja do tego bym dodała nagradzanie zachowań pozytywnych.

On nie znęca się nad zwierzętami, ale stara się je zdominować. Pies musi uznawać nas nad sobą w hierarhi, ale mi się wydaje że czasem on traktuje psy jak maszyny które mają być zawsze posłuszne, a w konicu to zwierze, które żeby było posłuszne musi wspułpracować ze swoim panem/panią, a nie być w 100% zdominowałym. Tresura to wspułpraca, a nie tylko zdominowanie.

Justyna musze powiedzieć że na psach trochę się zna, ja nie zgadzam zię z jego metodami, ale jednak pomagają, więc troche musi się znać.

Kamcia

Sztuczki: 1
10-06-10 14:10

Uwielbiam go i Victorie Stilwell są świetni w tym co robią ,biore z nich przykład gdyż chcę być treserem psów. 

aleksandra2811

Sztuczki: 24
10-06-10 15:56

A czytałaś to co jest przed jego programem, radze ostrożnie z tym przykładem

© 2009 www.psiesztuczki.pl | O nas i kontakt | BenefitPartner.net