Łapki
Logo Psie Sztuczki
Strona Główna Warto Wiedzieć Sztuczki Sporty Psy Zdjęcia Rasy Forum Linki Profil
Autor Wiadomosc
Ada098

Sztuczki: 0
25-07-10 17:40

Mam dość dużeogo psa, który skacze na mnie gdy siedze na ziemi. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, gdy skacze (a raczej wchodzi na mnie) często próboje mnie gryźć po głowie. Proszę pomóżcie. Jak mam go tego oduczyć? Dlaczego to robi?

Reklama

Ada
Offline Administratorzy

Sztuczki: 19
25-07-10 21:39

Tylko, gdy siedzisz na ziemi?

Ada098

26-07-10 17:31

Tak, jak siadam. Jak na krześle/ ławce to nie. A jak na ziemię usiądę to skacze ;/

Weronika000

20-08-10 20:45

Ja tez mam problem z Bono... Bardzo intensywnie i radośnie wita wszystkich którzy wchodzą do domu, to że radośnie to dobrze, ale fajnie by było wyeliminować SKAKANIE :) Może ktoś pomoże? Z góry dziękuje :)

Ada
Offline Administratorzy

Sztuczki: 19
23-08-10 21:55

Weronika - ignorujcie psa, gdy wchodzicie do domu - każda osoba, ktora wchodzi nie powinna zwracać uwagi na psa - nie witać się. Jak pies skacze, stanąć bez ruchu aż się uspokoi i wtedy kontynuować wchodzenie do mieszkania - bez słowa.

Ada098 - psiak najwyraźniej nie jest przyzwyczajony, że schodzisz do jego poziomu. Widzę dwie drogi:

1. Kompletnie ignoruj psa, gdy na ciebie wchodzi. Zaciśnij zęby, ochroń oczy itp i bez słowa czekaj aż mu przejdzie - na początku może to potrwać, ale po kilku powtórzeniach, czas powinien się skrócić.

2. Zacznij dawać psu komendy które zna, jak siedzisz na ziemi - i nagradzaj smakołykami. Staraj się odwracać jego uwagę, zanim się zorientuje, że jesteś na dywanie.

Martencja

28-09-10 17:55

Mam ten sam problem co Weronika000 mam młodego Labradora który wita wszystkich bardzo radośnie ci którzy wiedzą jak postępować  ignorują go ale jemu to nie przeszkadza więc dalej się cieszy skakaniem przwraca dzieci i szukam dlatego sposobu na to aby znależć jakiś jeszcze inny sposób na ten kłopot może ktoś z was wie jak to zrobić ,dopdam że smakołyki działaja ale na któtko....

Shayba

29-09-10 11:37

Ja też mam ten problem z moja sunią. Wita wszystkich radosnym skakaniem. Na moje stanowcze "dość" przestaje na moment ale po chwili znów zaczyna. Co z tym zrobić?

justatgk

Sztuczki: 2
29-12-10 17:26

też mam labradora małego 5 miesięcznego.. skacze i liże obcych po nogach... a na dworzu jak kogoś zobaczy z daleka to biegnie do niego... ale to mozna oduczyć psa.. poprostu trzeba obcą osobę poprosić żeby zignorowala naszego pupilka... a po jakimś czasie problem sam zniknie... a co do skakania spójrzcie psu w oczy i nie odzywajcie się do niego.. aż sam zrozumie..

© 2009 www.psiesztuczki.pl | O nas i kontakt | BenefitPartner.net